Skip to content

Publikusz

- Népszabadság 2007. november 14. Webszerkesztő a rács mögött
- Szent Korona Rádió - 2007.11.13.Kiszabadult az éhségsztrájkoló hazafi
- Mária Országa - 2007.10.21.Böjt Rudolf Jánosért és a tiszta kezű ügyészségekért
- Kuruc.Info - 2007.10.19. Éhségszrájkol az igazmondásért börtönbe zárt keszthelyi újságíró
- kuruc.Info - 2007.10.13. Börtönbe vonul a keszthelyi korrupciót leleplező újságíró
- Nemzeti Hírháló - 2007.10.13. Rudolf János szembeszállt a korrupcióval most a börtönben ül

Mária Országa - 2007.10.21.

Mária Országa - 2007.10.21.

Böjt Rudolf Jánosért és a tiszta kezu ügyészségekért

A korrupció ellen küzdo Rudolf Jánost október 15-én a zalaegerszegi börtönbol Baracskára, majd 20-án a tököli rabkórházba szállították, feltételezzük azért, hogy akár kényszerrel is táplálják.

Ahogy azt már korábban megírtuk Rudolf János a keszthelyi helikonportal.net szerkesztoje október 8-án egy demonstratívan meg nem fizetett 60.000 Ft-os pénzbírság miatt vonult be a zalaegerszegi börtönbe. A pénzbírságot pedig azért kapta, mert feltárta a kisváros korrupciós ügyeit, és a rágalmazási perben János bizonyítékait a bíróság csak részben fogadta el. Rudolf János ez ellen is tiltakozott, amikor 60.000 Ft kifizetése helyett bevonult a börtönbe, ahol víz és teán kívül más ételt nem fogad el.

Mi az ÚDK-ban úgy látjuk, hogy Rudolf János a keszthelyi korrupción keresztül - mint a cseppben a tengerre - az egész (ön)kormányzati-állami korrupcióra mutatott rá. Neki ajánljuk a Veres ügy kapcsán a korrupcióról írt cikkünket. De ez még semmi szeretnénk egy kicsit osztozni a sorsában.

Elhatároztuk, hogy szolidaritásból vele, egy-egy nap böjtöt tartunk. Ez a böjtöt tartók között egy 'felajánlás' is. Felajánlás azért, hogy János érezze, vannak akik tovább viszik az általa felemelt stafétát és minél hamarabb, talán már október 23-án visszatérhessen családjához, négy hónapos kisbabájához.

Azt tervezzük, hogy 30 ember 1 hónapig fog 1-1 napot böjtölni. A stafétabot átvétel általános 'felajánlása' pedig így szól: Az ország ügyészségei váljanak a 'Tiszta Kezek' hivatalaivá. Az ügyészségek, akik csak(!) költségvetésileg függenek a kormánytól álljanak a korrupció-ellenes megújulási folyamat élére.

Az egyhónapos böjt október 21-én kezdodik. Az egy napos böjtöt mindenki otthonában(vagy máshol) tartja. A materialista Havas Henrik elsütheti fogyókúrás poénját. Jelentkezéseket az udkposta@gmail.com címre kérjük. A böjtölok listáját folyamatosan közöljük a honlapunkon. Vajon lesz-e elég jelentkezo?

Október 21-én böjtöl: dr. Bégány Attila, Budapest

Az eredeti cikk címe: http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=3606&rovat=