Skip to content

Publikusz

Déli zsolozsma

január 5, 2010 - Rudolf János

matyas
Jani a bartod meg meg van, ha a talalkozasaink ritkabbak is. A velemenyünk a dolgokrol sok mindenben azonos, de a megoldas lehetöseget töled meg mindig nem hallottam.
"Oh mond te kit valasztanal?"
Most mar szinte te vagy az egyetlen a portalon aki csak negativban van. Varom, varjuk az elkepzelesedet.

RJ
Marx tök jól elmondta, hogy ennek a rendszernek mi a baja, ám tévedett abba, hogy hiába mondta el ettől még mi ugyan azt és ugyan úgy csináljuk.
Krisztus meg ugyan erre a problémára (2ezer éve sem volt más világ) nem magyarázgatta, mert tényleg nem megérteni kell hanem érezni. Ezért van az, hogy a Biblia is "csak" cselekedeteket tartalmaz. Nem kell érteni miként van, sőt akár ugyan abba a cselekedetbe egész sok dolgot is bele lehet látni kinek mi kedve, de mégis ugyan arra a problémára mint amivel Marx is küzdött, hogy "ember embernek farkasa" feltalálta a legegyszerűbbet: ha a szívével lát azaz szeret és nem gyűlöl nem haragszik, akkor valóban övé a mennynek országa.
Ez konkrétba azt jelenti: nem írtjuk a cigányt hanem szeretjük. Azért szeretjük mert ő is ember. Akkor mit kritizálunk csak? Csak a helytelen cselekedeteket ítéljük el. De úgy ítéljük el, hogy közben is érezze mi nem lenézzük, mi nem megszívatni akarjuk ő is menjen rabszolgának, hanem úgy ahogyan azt emberként illene.
Azaz ma aktuálisan(!) gazdasági oldalról megoldásaikat tekintve Thürmeréknek vannak jó meglátásaik, kivitelezést tekintve meg majd meglátjuk kik azok akik nem munkát akarnak adni/erőltetni hanem megélhetést azaz jövedelmet. Nagy különbség. Nagyon nagy!
Így én azt gondolom: nem kell kapkodni, még azt sem tudjuk kik indulnak, kik indulhatnak. Dönteni akkor kell nem most. Most csak az kell, hogy ne hagyd hogy felhúzzanak. Mert mikor felhúzod magad aközben a lelked is eltelik negatívval. Így magadnak is rossz. Volt olyan aki dühöngött szitkozódott és közben jól is érezte magát? /sza kevesebb kuruc mert nem bírod megállni, hogy ne dühöngj - de mikor dühöngsz akkor meg rosszember leszel. Olyan aki elfelejti a másik ember is jónak született csak éppen vannak helytelen cselekedetei - de jó, ő is jó. Minden ember jó! A cigány is jó, a zsidó is jó, a homokos is jó! Mind-mind! Csak cselekedetek vannak. - Aki pedig ugye nem cselekszik lásd jobbik az pótcselekszik. Ez is különbség. Nagy-nagy különbség a gyávák a cselekvők, a szeretettel élők és a gyűlölködök közt/
Ruzsics Feriék nem érik én a Mohesszal miként tudok jóban lenni. Mert én anno se bántottam magát az embert egy pillanatra se. Ők igen. Én egész erősen kritizáltam a cselekedeteit ők ellenben féltek ők nem. Mert az erő az sose azokkal van akik gyűlölnek, pontosan ők a leggyávábbak. Erre mondom, hogy ennek az országnak ugyan ma a leghangosabb pártja a jobbik, de a leginkább gyáva is. Mert nincs bennük meg az, ami a kiabálásuknak erőt is adhatna.
Sza az erő legyen veled és a te lelkeddel. Zsolozsmázott itt neked barátod:
Megjelent itt: http://www.helikonportal.net/forum/vannak-meg#comment-12825